Hvad er Drupal

Drupal er et open source CMS (Content Management System) der distribueres under betingelserne i GNU General Public License (GPL). Dette betyder at Drupal er gratis at downloade, gratis at dele og man kan uden videre bruge CMS´et til sine egne projekter, eller til kommercielle projekter, helt uden at betale for det. Drupal er bygget modulært, dvs. nemt at udbygge med moduler/plugins og det hele er bygget op i PHP. Det er muligt at opsætte en hel funktionel hjemmeside, uden nogen form for kendskab til kodning. Hverken HTML eller PHP.

Drupal bliver vedligeholdt og udviklet af et stort community, med over 1.000.000 brugere og udviklere (fra drupal.org), og alle kan være med. Denne åbne model betyder at core systemet konstant udvikles og opdateres til at udnytte de nyeste teknologier, og undgår sikkerheds brister.

The Drupal project’s principles encourage modularity, standards, collaboration, ease-of-use, and more.

Dries Buytaert startede Drupal som et messagboard tilbage i 1999, og inden for et år´s tid kom der flere udviklere til og tilsluttede sig udviklingen. Drupal projketet blev allerede den gang lavet til et open source project.
Drupal.org kom først online I 2001. Drupal begyndte først sin egentlige vækst i 2005 hvor der blev lavet flere kode sprints og hold forskellige konferencer.
(Læs mere om Drupal historie her: https://www.drupal.org/about/history)

Drupal har en stejl indlæringskurve, men heldigvis er der et stor fællesskab af passionerede frivillige klar til at hjælpe med alle slags spørgsmål, i forskellige pulserende IRC-kanaler og fora. Og der er altid en chance for at mødes ansigt til ansigt på en af de forskellige Drupal konferencer. Communitiet har lavet en masse tilgængelig teknisk dokumentation, der gør det nemt at komme i gang med, at både bruge og udvikle i Drupal.

The worldwide community drives the innovation that makes Drupal the preferred choice for web developers and site owners. Everybody can get involved and make a difference to Drupal”

Det er let at udvide Drupal med nye funktioner, og der er rigtig mange dedikerede virksomheder i “Marketplace” klar til at hjælpe, med Drupal-projekter. Ikke alles hjælp er dog gratis. Mange hjælper gerne med at få dybere forståelse for Drupal og opbygningen, samt hjælp til selve koden, udvikling design, hosting og meget mere. Drupal kan nemt udvides og mange af udvidelser til Drupal kan downloades helt gratis.
Drupal.org er hjemsted for Drupal-projektet. Her kan du finde alt vedrørende Drupal-projektet, nyheder, organisation oplysninger, casestudier undervisningsressourcer osv..

Drupal.org is run mostly by volunteers; learn how you can get involved. Read more about how we organize ourselves on https://www.drupal.org

drupal-pin

https://dk.pinterest.com/pin/153685406007268763/

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*