Hvad er Joomla!

Joomla! er et Content Management System -  CMS - der har eksisteret siden 2005, før hed det Mambo og går helt tilbage til 2001. Ved at bruge Joomla! CMS kan man oprette, vedligeholde og opdatere hjemmesider helt uden kendskab til kode.

Det eneste man skal have er et webhotel og domæne, med FTP adgang. ( eksempelvis one.com)

Joomla! CMS er gratis og der er et stort community bag, som hele tiden vedligeholder og opdatere kilde koden. Dette gør at der løbende kommer sikkerheds opdateringer, som installeres inde fra  selve Joomla! administrationen – nemt og smerte frit.

Joomla! er et modulært CMS som nemt kan udvides med forskellige extensions. Det kan være nyhedsbreve, webshop, billede gallerier eller noget helt andet – mulighederne er så godt som uendelige. De fleste af disse extensions er gratis og kan frit downloades fra JED (Joomla! Extension Directory) – http://extensions.joomla.org/ eller de kan, i nyere versioner, installeres direkte igennem administrationen af Joomla!.

Joomla! er bygget op i PHP og MySQL og er derfor nemt at udvide, hvis man har lidt kendskab til PHP kode. Og der findes rigtig mange forskellige tutorials rundt omkring på nettet. Dog er der i de fleste tilfælde, nogen andre, der har lavet noget kode som opfylder dit behov, så husk altid at se efter på JED inden kode start.

Hvis man gerne vil afprøve Joomla! og nogle af systemets funktioner, kan man prøve det her https://demo.joomla.org/ gratis. Blot registrer dig og så er du igang med din første Joomla! side.

Man kan læse meget mere om Joomla! og strukturen her: http://www.joomla.org
Besøg community her : http://community.joomla.org/
Showcase med sider lavet i Joomla! : http://community.joomla.org/showcase/

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*