Internet Explorer er død (endelig)

Internet Explorer er død

Endelig, vil mange sige, især frontend udviklere, der har arbejdet meget med CSS og web-udvikling, kan ånde lettet op. Fra og med den 12. januar 2016, er Microsoft stoppet med at supportere, og komme med sikkerheds opdateringer, til Internet Explorer – også kendt som IE. Du kan stadig bruge IE efter den 12. januar, som du plejer, men det er på eget ansvar.

Internet Explorer, har aldrig rigtig været en elsket browser, men har haft fordelen af ,at være pre-installeret på rigtig mange PC’ere, sammen med windows. Mange millioner mennesker, bruger hver dag Internet explorer, men fra nu af, skal de til at finde et alternativ.

Internet Explorer 8,9 og 10 – selv 11 – menes at være et “leagacy produckt”, som i realiteten betyder at Microsoft kun beholder den, fordi der er så mange der benytter den endnu.

Med dette vil Microsoft selvfølgelig gerne have, at pc brugere opdaterer deres windows, til den gratis version af windows 10, og her med til den nye Edge browser.

Edge Browseren

Browseren som først blev kendt, under navnet “Project Spartan”, efter hovedpersonen i Halo, hedder nu Edge, og selv om logoet er det samme som ved den gamle IE browser, er den ifølge Microsoft en helt ny browser. Edge kommer sammen med windows 10, og kan på nuværende tidspunkt ikke umiddelbart installeres på ældre versioner af windows. Til gengæld kan man opdatere fra windows 8, til windows 10 ganske gratis (hvilket de fleste nok allerede har gjort på nuværende tidspunkt :-)) .

Edge browseren giver Microsoft et håb om, at klippe de negative strenge over, der er mellem Microsoft og udviklere rundt om i verden. Samt en mulighed for, at få nogle af de milioner af brugere, der allerede er skiftet til alternativer, som Chrome og Firefox tilbage igen.  Om Edge kan bære ansvaret og leve op til Microsofts krav, vil tiden vise.

Du kan finde mere information omkring Windows 10 og Edge browseren, på Microsofts hjemmeside: https://www.microsoft.com

<a class="a2a_button_facebook" href="http://www.addtoany.com/add_to/facebook?linkurl=http%3A%2F%2Fpreface website here.dk%2Finternet-explorer-er-doed-endelig%2F&linkname=Internet%20Explorer%20er%20d%C3%B8d%20%28endelig%29″ title=”Facebook” rel=”nofollow” target=”_blank”>

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*