Joomla 3.5 is here – Nu med PHP 7

Joomla 3.5 banner Joomla 3.5 banner

Så er Joomla udkommet i en ny version – 3.5 som understøtter PHP 7.

Det betyder dog ikke, at du skal have PHP 7 på din server, for at kunne kører Joomla 3.5, blot at du kan kører den på en PHP 7.

For at kunne køre Joomla på PHP 7, skal du have fat i dem, der styrer dit webhotel, for at se om de har PHP 7 på deres servere. Det er dog langt fra de fleste hosts, der på nuværende tidspunkt, har opgraderet til ( eller givet mulighed for / adgang til ) PHP 7. Dette skal dog ikke forhindre dig i, at opdatere din Joomla til version 3.5. Jeg har installeret Joomla 3.5 fint, uden problemer på min lokale maskine, med WAMP. Min PHP version er 5.5.112 og MySQL version 5.0.11. . Her går installationen fint, og Joomla 3.5 kører uden problemer. ( Det kan være, jeg snart skal få opdateret min WAMP 🙂 ).

Det vigtigste, du skal undersøge inden du opdatere til Joomla 3.5, er om alle de ekstensisons, du har i din Joomla installation, er opdateret til Joomla 3.5 og kan kører på PHP 7.  Ifølge den indterne extension installer, kan man vælge og installere alle extensions, som man plejer, men jeg vil dog råde til, at man får lavet en test installation ,af sin Joomla og får testet at de ekstensions man skal bruge, virker som de skal.

Fordelen ved at kører Joomla 3.5 på en PHP 7, host skulle ifølge Zend være et performance boost, på næsten 2 x hastighed og samtidig ca. kun 50% ram forbrug, i forhold til nu. Det er meget store forbedringer, især for så stort et system som Joomla. HUSK ALTID BACKUP AF DINE ORIGINALE DATA – Det er både filer og databasen, du skal lave backup af, inden du installere den nye version.

Hvad er ændret i Joomla 3.5

Nemmere tilpasning af standard skabelonen Protostar. Der er lavet en user.css fil i skabelonen (themet) protostar, som ikke bliver overskrevet, ved opdatering. Det vil sige, at de css ændringer der laves i user.css filen, ikke mistes når din Joomla 3.5 kerne, bliver opdateret til en nyere version – når den kommer. Det gør det nemmere, at vedligeholde sin egen skabelon.

Statusrapport over indhold.

Kategori visningen, er blevet udvidet, så den nu viser hvor mange artikler der er i hver kategori. Det vil sige at man kan se, hvor mange artikler, hvor mange kasserede artikler samt, hvor mange ikke udgivne artikler, der er i kategorien. Det giver et godt overblik, og kan hjælpe med at opdatere og strukturere kategorier bedre. Samt at man nemmere og mere sikkert, kan se om kategorier er tomme før man sletter dem.

joomla3-5-cat

Joomla 3.5 categories

Editor Knap

Der er blevet omstruktureret i editoren, så knapper som Læs mere og Indsæt billede, ikke længere ligger under selve content feltet, hvor man skriver sin tekst. Disse er nu kommer op, i selve værktøjslinien på editoren, hvor de hører til. Man kan også trække billeder, direkte ind i editoren nu.

joomla3-5-mod

Joomla 3.5 editor

 

Man kan nu nemt via værktøjslinjen, i artikler, indsætte et modul. Man klikker blot på knappen, så kan man vælge, hvilket modul man vil have, indsat i teksten og derefter, indsættes en stump kode, der på forsiden, renderes til det valgt modul.

joomla3-5-mod

joomla3-5-mod-rend

joomla3.5-mod-rend

Der er ialt kommet 34 nye features i Joomla 3.5 og du kan finde meget mere information, omkring dem og Joomla 3.5 generelt på Joomla.org

Joomla’s new email update notification plugin periodically checks for available Joomla! updates and bug fixes, then emails administrators to notify them viagra in usa. 3.5’s new statistics collection plug-in gathers the system environment in use. The raw data collected is anonymised before transmission and access to the compiled data is publicly available at https://developer.joomla.org/about/stats.html.

 

Der er lavet en Joomla 3.5 introduktions, side på dansk – den kan du finde her – https://www.joomla.org/3/da/

Jeg har tidligere skrevet kort om PHP 7 – det kan du læs her! – http://preface.dk/php-7-features/

 

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*