Ransomware fra Postdanmark

I denne tid cirkulere der en del mails, der ligner de kommer fra Postdanmark, men i virkeligheden er der tale om Ransomware mails.

Mailen ligner en pakkepost notits fra postdanmark (PostNord), men hvis du følger linket og downloader filen, kan filerne på din computer blive krypteret og du skal så betale for at de bliver normale igen.

Når filerne er krypteret er de ubrugelige, og det kan ramme alle filer.
Ransomware udbredes typisk som en trojan, der kommer ind  i computeren, ved for eksempel en downloadet fil eller en sårbarhed i en netværkstjeneste.

postnord-ransomware

Postdanmark ransomware mail eksempel

Hvad er Ransomware

Ransomware er en type malware, der begrænser adgangen til din computer  som er blevet inficerer på en eller anden måde, og kræver, at der betales en løsesum til “operatørerne” af ransomwaren for at fjerne begrænsningen igen.

Nogle former for ransomware kryptere systematisk filer på systemets harddisk (cryptoviral afpresning) ved hjælp af en stor Key, der kan være teknologisk umuligt at bryde uden at betale løsesummen, mens andre blot kan låse systemet og vise beskeder som har til formål at lokke brugeren til at betale. Ransomware udbredes typisk som en trojan, som er forklædt som en tilsyneladende legitim fil.

Det var i Rusland, at brugen af ​​ransomware startede. Nu er det vokset til internationalt plan. I juni 2013 frigav McAfee data, der viser, at de havde indsamlet over 250.000 unikke prøver af ransomware i første kvartal af 2013-mere end dobbelt så mange den havde fået i første kvartal af 2012.

Så pas på derude – er du i tvivl så slet mailen, eller ring til afsenderen.

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*